נוכחות בעת הכנסת פרשיות תפילין לבתים

שלום,

לצורך קניית תפילין לבן שלי, הזמנתי פרשיות אצל סופר, ואת הבתים – אצל בעל מקצוע שעושה בתים (בתים מאכער).

האם יש עניין, כשאני מקבל את הפרשיות, לשמור אותן אצלי, ולבקש מעושה הבתים להעביר לו אותן רק כשהוא יצטרך אותן ממש בפועל להכניס אותן לבתים, ואולי אף להיות נוכח בשעת ההכנסה?

אני שואל, היות ששמעתי ממישהו שנאמן עלי, שפעם קיבל הדרכה מר' יצחק זילברשטיין מבני ברק, לאחר שקנה פרשיות במקום מסויים שהרב זילברשטיין המליץ לו עליו, להגיד לבעל החנות/המכון שהוא מבקש להיות נוכח בעת הכנסת הפרשיות לבתים.

איני יודע מה עמד מאחורי זה במקרה הספציפי ההוא – אולי חשש החלפה של הפרשיות (נאמנות המוכר/בעל העסק), או משהו אחר, לכן אני שואל האם יש הדרכה/המלצה כללית כזו.

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב

חלילה להטיל דופי באנשים יראי שמים שעוסקים לפרנסתם במלאכת קודש זו. אבל אמת, כיון שיש צורך להכניס את הפרשיות ישר ולא במהופך חלילה וכו', תמיד טוב להיות שם אם זה מסתדר לך בלי מאמץ רב. באופן כללי מומלץ לכל ילד בר מצוה לראות כיצד זה נעשה ולקבל קצת הסברים, זו חויה מיוחדת.

מזל טוב ובהצלחה רבה!