מתי מעשרים את הפירות והירקות שבחנויות?

שלום, אם מגדל ירקות ופירות מפריש מהם מעשר האם גם בעל חנות ירקות ופירות צריך להפריש מהם מעשר ?

תשובה:

שלום רב

אין צורך להפריש מעשרות פעמיים, אלא שצריך לדעת מתי מפרישים, שכן זמן ההפרשה הוא רק לאחר גמר מלאכה, ובכל סוג פרי או ירק יש לזה גדרים אחרים, המפורשים במשניות. מה שעושים למעשה, הוא שבשוק הסיטונאי – תנובה וכדומה, מפרישים תרומות ומעשרות וחותמים את הסחורה, וכשמביאים לחנויות לא מעשרים שוב אלא רק בא משגיח שבודק את החתימות לוודא שזו הסחורה שהופרשה ואין כאן תוספת של פירות או ירקות אחרים.