רכישת מלון בחו"ל שיהיה פתוח בשבת

שלום,
ברצוני לפתוח בבית מלון בחוץ לארץ.רציתי לדעת כמה פרטים בנוגע לשבת. כל העובדים יהיו גוים ונגיש רק ארוחת בוקר. איך לסדר עניין סידור החדרים? הואייל ויהיו ם אורחים לא יהודיים איך לסדר
הchek in- chek out
תודהה מראש
תשובה:

שלום רב

התפעול השותף של המלון בענין השבת הוא הבעיה הקטנה, כיון שהפעילות שאסור לעשותה בשבת באמת יכולה להעשות על ידי גוי, ואת הבעיה של אמירה לגוי ניתן לפתור על ידי שהמנהל בשטח הוא בעצם גוי. הבעיה המרכזית היא שאסור ליהודי שהעסק שלו יהיה פתוח בשבת, ומצד הבעיה של שכר שבת. העצה היחידה בענין זה הוא כאשר אתה עושה שותפות עם גוי, שאף הוא בעלים בעסק, וכל הרווח של יום השבת הולך לגוי. מלבד זאת צריך שלא יהיה שמו של היהודי על העסק או לחילופין השותפות עם הגוי ידועה ומפורסמת, שאם לא כן עדיין יש בעיה של מראית העין.

בהצלחה רבה בכל עסקיך!

מקורות:

הרחבה בענין זה ואופן עשיית השותפות, ראה כאן וכאן.