אספו צדקה להכנסת כלה יותר מהנדרש

עבור כלה במצב משפחתי קשה התרמתי אנשים רבים, כך שנאסף מעבר לנדרש. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב

כאשר אוספים צדקה לעני מסויים והתברר שאספו יותר מידי, המותר שייך לאותו עני שאספו עבורו, אף שכבר יש לו מה שצריך.

מי יתן ותמיד אנשים ירתמו למצוה בצורה יפה שכזו!

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רנג סעי' ו. במקרה שאספו לעני ומת או העשיר, נחלקו בכך הדעות כמבואר בשו"ע שם סעי' ז, וזאת משום שכלל לא נצרך כל הסכום לצדקה, אבל כאשר חלקו נצרך, כולו ניתן לעני.