התרת נדרים על מעשה טוב

שלום הרב, לפני כמה זמן שלחתי שאלה, שהתרגלתי ליטול ידי לאחר שירותים כ-3 פעמים עם כלי ולסירוגין. וקשה לי להמשיך ככה כרגע. גם מצד אוסידי.
וכתבת לי שכדאי לעשות התרת נדרים מכיוון שיש מנהג של ישראל שכן נהגו ליטול ככה.
לכן שאלתי:
1. האם זה בכלל בסדר לשנות עכשיו אחרי שעשיתי את זה? אינני רוצה הקלות ובדיעבדים.
2. איך בדיוק לעשות התרת נדרים? כמו שעושים לפני ראש השנה? עם 3 אנשים והנוסח שכתוב שם?
3. שמעתי שיש בעיה לעשות התרת נדרים סתם ככה. שצריך אישור מרב שיתיר לך את הנדר. ושיבדוק שבאמת לא התכוונת שזה יהיה נדר וכו.
אם כן מה לעשות?

תודה רבה על ההשקעה והמסירות. ה' יברך אתכם.

תשובה:

שלום רב

זה בסדר גמור להתיר את זה כיון שהעיקר להלכה שלא צריך כלי ושלוש פעמים.

התרת נדרים עושים בפני שלושה אנשים, אולם לא צריך לומר את הנוסח מהסידור שהוא מיועד להתרה כללית, אלא אומרים לפחות לאחד מהדיינים את הנדר, וכאן יש לך פתח המהווה אישור להתרה, שאילו היית יודע שאין צורך בכך לא היית נודר ובטח לא היית רוצה שיחשב כנדר, והם יגידו שלוש פעמים מותר לך.

בהצלחה

[יתכן שזה גם נחשב נדר בטעות שכלל אינו צריך התרה, אם באמת היית סבור באופן ברור שכך צריך לעשות, אינני יודע מה בדיוק היה בדעתך, ליתר בטחון תעשה התרה].