ביאה דרך איברים

שלום רב.
אשתי לוקחת גלולות למניעת הריון .
בחודש וחצי האחרונים עקב מחלה , אשתי לוקחת אנטיביוטיקה באופן קבוע.
הרופאה שלה קבעה כי האנטיביוטיקה מבטלת את פעולת הגלולות ולכן אשתי לא מוכנה לקיים יחסי מין מלאים עד שתבריא.
עקב המצוקה שנקלעתי אליה (זמן ארוך ללא חיי אישות וללא יכולת לדעת מתי זה ייגמר) האם יש דרך להתיר ביאה דרך איברים כדי שלא אמצא את עצמי נכשל חס ושלום בשז"ל?
יש לציין כי אני ממוצא אשכנזי.
תודה

תשובה:

שלום רב,

ביאה דרך אברים אינה אסורה. אולם במצב שלך בודאי זה אסור שמא יצא זרע לבטלה. שהרי אתה מנוע לבוא עליה כדרכה. אולם האפשרות לביאה דרך אברים עם הוצאת זרע אינה מותרת גם לא בסיטואציה שאתה מציג כאן. ישנם הרבה אפשרויות אחרות למניעת היריון אם היא אסורה להכנס להריון כעת. ניתן להשתמש עם התקן כזה או אחר, ישנם היום התקנים שאינם פועלים כלל על בסיס הורמונאלי, וגם אלו הפועלים גם על בסיס זה, אני לא בטוח כלל שהאנטיביוטיקה אכן פוגעת במניעה של ההתקן. כך שאיני רואה כל סיבה שיהיה מותר לך ביאה דרך אברים.