האם אישה חייבת בתפילה

אני אמא לילדים קטנטים (מעדות אשכנז) וגם עובדת אני רוצה להתפלל אבל לא ממש מצליחה… אני כמעט לא מוצאת זמן להתפלל ללא הפרעות כשאני מתפללת מפריעים לי ללא הפסקה ורב התפילה אני רק צריכה לנסות להרגיע לטפל… ולפעמים נראה לי שהיה עדיף לא להתפלל בעקבות מה שהילדים עושים בזמן הזה
במה אני חייבת?
האם בתפילת שמונה עשרה מותר לי לעצור במקרה והילדים צריכים אותי ואני לא מצליחה כלל להתרכז בעקבות מה שהם עושים…
אודה מאוד אם תוכלי לענות לי
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אישה חייבת בתפילה (שחרית ומנחה) אולם בדיוק מהסיבה אותה את מתארת היטב כאן כתבו הפוסקים שאישה המטופלת בילדים פטורה מתפילה משום שאינה יכולה להתפלל בנחת. ואכן נראה שבמצבים כאלה עדיף שלא להתפלל ולהותיר את התפילה לזמנים נינוחים יותר, שמן הסתם אז התפילות יהיו רציניות יותר. ובזמנים הללו את יכולה לצאת ידי חובת תפילה בברכות השחר (ראה תשובות והנהגות ח"ג סי' לו).