איך יודעים מתי השקיעה?

אני התפללתי בשעה כ6 וחצי מנחה , השמש ירדה אך יכולתי לראות קצת ממינה. האם היה מותר לי להתפלל? אימא שלי אומרת אשרי יושבי ביתך , עמידה וישר מנחה, היא לא אומרת תחנון וההמשך אבל האם היא יכולה להגיד ביחיד "יהי שם השם מבורך מעתה ועד עולם " בגלל שהיא לא אומרת תחנון היא צריכה להגיד את זה? ולמנצח בנגינת מזמור שיר היא צריכה להגיד?

תשובה:

שלום רב

את השקיעה לא בודקים בחלון, הבתים ממול מסתירים לך… השקיעה היתה הרבה אחרי 6:30, כמעט שעה לאחר מכן… צריך להחזיק בבית לוח שנה מדוייק בו מצויינים שעות כניסת השבת השקיעה והזריחה וכו', ועל פיו לנהוג. כדאי להקדים לחומרא כ10 דק' מחמת המחלוקת לגבי ניכוי הרים, ומחמת חוסר הדיוק בלוחות שונים.

אפשר לומר יהי שם ולמנצח.