ברכו את ה' המבורך

מדוע נוהגים הספרדים אחרי "קדיש" לפניי "עלנו לשבח "לומר "ברכו את ה' המבורך" כולם יחד? ואילו האשכנזים אחד אומר בלבד?

תשובה:

שלום רב

אין בזה הבדל ביון אשכנזים לספרדים, זה סתם שיבוש לומר כולם יחד. יש חזן אחד שאומר וכולם עונים אחריו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלתך זו נכונה לכל ברכה שאנו אומרים "ברוך אתה"… והאמת שיש בזה שני ביאורים ידועים: או שזה שבח לה' שהוא ברוך, או שבאמת זו תפילה שיתברך שמו – כלומר שיתגלה בעולם השפעתו הנהגתו והשגחתו בצורה ברורה וניכרת ורבה יותר.