אינו נימול מצטרף למנין?

שלום רב
יהודי מאם( אימו יהודית), אביו גוי ולא מל את בנו, האם למרות שאינו מהול ויהודי, מצתרף למניין עשרה בבית כנסת?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה שהוא יצטרף למנין באופן עקרוני. ראה במשנה ברורה (סי’ נה ס”ק מו) שכתב שמומר לתיאבון לעבירה אחת, מצטרף למנין. אולם מומר כזה להכעיס אינו מצטרף למנין. וראה שם בכף החיים ס”ק סב שהביא מחלוקת בין הרדב”ז לתשב”ץ לגבי ערל, אבל זה גם באופן שהוא נחשב למומר לעבירה אחת. (ולדעת הרדב”ז מצטרף, אולם צידד שם כהתשב”ץ).