מקום הנחת תפילין של יד

שלום

אני רוצה לוודא שאני אכן מניח תפילין של יד כראוי: מה שאני עושה כשאני מניח: אני מקפל את היד עד לכ90 מעלות מניח שתי אצבעות בין חלקי היד ואז מניח את התפילין כשהן מוטות מעט לצד הגוף. כלומר כאשר היד מונחת לצד הגוף התפילין מוטות קלות אליו. האם זה בסדר?

אני מתלבט האם זה למעלה מידי האם זה למטה.. סוף מקום השריר משתנה אם היד ישרה או מקופלת עד 90 מעלות..

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני נשמע שאתה עושה כהלכה, רק צריך לשים לב שכל הדברים האלו הם רק הסימנים, העיקר שהתפילין יהיו מונחות על הקיבורת שהוא המקום התפוח בבשר, וזה עשוי קצת להשתנות מאדם לאדם.