בישול אחר בישולבלח בשבת

אז איך מחממים כלל ישראל דגים בבוקר שבת במקרה שהרוב לח רוטב דגים

תשובה:

שלום רב

מאכל כזה לא מחממים בשבת. פשוט מכינים לשבת בבוקר מתכון אחר, שבו הדג הוא בלי רוטב. האשכנזים בכלל אוכלים דג טחון כשהוא קר.

ראה שו"ע סי' שיח סעי' ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב המשיב
    השאלה הייתה "איך מחממים וכו". השואל מכיר נוהג שכזה, ושואל האם וכיצד זה מתיישב עם ההלכה.
    לדעתי צריך לענות לו שדעת הגר"ע יוסף היא שמאכל שרובו יבש כגון דג עם רוטב מותר לחממו. דעה זו נסמכת על דעות ראשונים וגם אחרונים.
    בנוסף, אפשר לכתוב שאם הרוטב קרוש אפשר לסמוך על דעת הפרי מגדים. אמנם בזה יש שאלה של נולד אבל גם בזה רבים הקלו. עיין במשנה ברורה.
    כמובן שאפשר להוסיף שדעת הרבה מהפוסקים, הגרשז אוערבך, המנחת יצחק, הגריש אלישיב ורבים נוספים, שגם רובו יבש כל שיש בו לחלוחית שיש בה ממש אסור לחממה.
    צריך גם לזכור שרבים מהראשונים סברו בעיקר הדין של בישול אחר בישול בלח לקולא. דעת הביאור הלכה ששאלה של בישול אחר בישול בלח היא ספק השקול. לזה יש נפקא מינה למשל ביחס לאמירה לנכרי ונפקויות נוספות.