נתינת מים קרים על חמים בשבת

שאלה:

מה הדין בשפיכת מים שהורתחו והתקררו על מים חמים/רותחים בשבת ומה היא דעת הרמב"ם בנושא?

תשובה:

שלום וברכה

לשפוך על מים שנמצאים בכלי ראשון אסור, כי אנחנו חוששים שיש בישול אחר בישול בלח שנצטנן לאחר בישולו, ראה שלחן ערוך סי' שיח סעי' ד, אבל אם מדובר במים שכבר נמצאים בכלי שני, כגון שהוצא מים חמים מהמיחם לכוס, מותר לערות עליהם מים קרים, כיון שמים אינם מתבשלים בכלי שני, ראה שם בשער הציון. וראה עוד שם סעיף י"ב לענין מים קרים מרובים.