מגיס בסיר / חזרה לתוך תנור בזמנינו

שאלה:

יש לי חבר שמנהגו בקודש בליל שבת להוציא סיר הטשולנט מהתנור ולערבב את האוכל ולהחזיר, אמרתי לו שזה אסור א' מדין מגיס אפי' שמבושל כ"צ, שלרמ"א בשי"ח בפשטות אף אסור להוציא, אלא שבמשנ"ב משמע שם שאפשר להקל בהגסה שלא על האש, ב' וזה אסור מדין חזרה שאחד מתנאי חזרה בסי' רנ"ג ב' שלא יחזיר לתוך תנור. והאם אפשרי שיוציא מעט מהתנור, ויגיס ויחזיר, או שיש פתרון אחר, תודה

תשובה:

שלום וברכה

החזרה לתוך התנור לדעת רוב הפוסקים אסורה גם בזמנינו שאין שני מצבים באותו תנור [עליו ובתוכו], רק על גבי פלטה מותר כאשר היה דעתו להחזיר והסיר עודו בידו, ראה מנחת יצחק ח”ג סי’ כח, שמירת שבת כהלכתה פ”א סי”ז, שבות יצחק עמ’ פט. אמנם בילקוט יוסף הקל בזה אבל יש לחוש לדעת המחמירים. מבחינת ההגסה ראה משנה ברורה שיח קיז שראוי להחמיר גם כשאינו על האש ומבושל כל צרכו, ורק הוצאה בכף הותרה לכתחילה באופן זה.