חימום חלות קפואות בשבת

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר בשבת לחמם חלות קפואות שיש עליהם קרח לא ממשי? שמעתי פעם שיכול להיות שיגיע למבשל… מה הדין?

תשובה:

שלום רב

כיון שהקרח מטבע הדברים מעורב מעט בחלה ואינו ניכר לעצמו לבד, אסור להסירו ממנה משום איסור בורר [אילו ניתן היה להוציא את החלה מהקרח ולא להיפך, יהיה הדבר תלוי במחלוקת הפוסקים אם באופן כזה נחשב הדבר כברירה לאלתר, אבל נראה שבלאו הכי אפשרות זו לא קיימת]. וכיון שיש לחשוש בזה לאיסור בישול יש להמתין עד שהכפור ימס ורק אז להניחה שם.

לא נגענו בשאלה הזו על עצם ההנחה ישירות על הפלטה אם היא מותרת בשבת או דוקא על גבי מיחם המים וכדומה.