פגם בברית או תפילה במנין?

שלום לכבוד הרב,

אולי זאת תהיה שאלה מוזרה.. אבל זה המצב:

יש לילות שאני נשאר עד מאוחר ועומדות בפניי שני אפשרויות – או להישאר ער עד התפילה במניין ולהתפלל אך במהלך הלילה אני ככל הנראה אפגום בברית. או ללכת לישון ולא לפגום בברית אך אני לא אתפלל במניין כלל .

מה ההצעה בעניין – אחה האפשרויות היחידות שלי .

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע אתה מעמיד אחד מול השני, אבל אני לא נכנס לזה. אם אכן המצב הוא כך, אין כל ספק שעדיף לוותר על המנין, והעיקר שלא לעבור על איסור חמור כזה.