מה הוא נדר?

חשוב לי לדעת מה בדיוק נחשב לנדר ואו לשבועה?
האם רק מה שאומרים ואו רושמים ואו מקלידים בצורה של הבטחה?
אם אני אומר ואו רושם ואו מקליד שחשוב לי לעשות דבר מסויים, האם זה נדר או שבועה?
או אם אני אומר ואו רושם ואו מקליד שאני מעדיף לעשות דבר מסויים, האם זה נדר או שבועה?
אם אני אומר לעצמי על דבר כלשהו את המשפט תעשה את זה או את המשפט אל תעשה את זה, האם זה נדר או שבועה?
וליתר ביטחון חשוב לי לדעת בצורה נכונה מה ההבדל בין נדר לבין שבועה?
תודה

תשובה:

שלום רב

נדר הוא רק קבלה החלטית כך לעשות. מה שחשוב לך לעשות דבר מסויים או אתה מעדיף לעשותו אינו נדר. אגב על נדר בכתיבה אם יש לו תוקף נחלקו הדעות, ראה כאן.