פרטים בגדר "אדעתא דהכי נטעי"

האם "אדעתא דהכי נטעי" פירושו שלשם כך ניטע והיינו שזו הייתה דעתו של החקלאי בעת הנטיעה והיא הקובעת.

או שמא החקלאי רשאי לשנות את ייעוד השדה ונפקא מינה לברכה של התוצר של אותו שדה כי עכשיו ששינה דעתו ניתן לאמר "אדעתא דהכי נטעי" אף על פי שלא הייתה המחשבה בעת הנטיעה.

וכן לגבי אם קנה השדה מחברו ואין דעתם שוות בנוגע לייעוד התוצר.

אם כן מה קובע לעניין "אדעתא דהכי נטעי" הלכה למעשה?

תשובה:

שלום רב

המושג הזה בדרך כלל אמור לגבי יעוד עקרונישל המאכל, והוא אינו תלוי בדעתו האישית של בעל הבית בעת הנטיעה אלא במה שאנשים רגילים להשתמש, כך שאין משמעות לשינויי הבעלות על הקרקע. כאר נאמר בפוסקים שגרעיני פירות רכים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כן מה פירוש "נטעי" הרי אם משתנה מה שאנשים רגילים להשתמש במהלך חייו של מטע, לא שייך "נטעי" כי הנטיעה לא רלוונטית עפ"י דברי הרב.