הדלקת נרות בלהבות הכירה

התארחתי במקום שבשום אופן לא התאפשר לי למצוא נרות שבת להדלקה, האפשרות היחידה היתה להדליק את הכירה, שאלתי היא כאישה האם בהדלקת שתי להבות הכירה וברכת להדליק נר של שבת יצאתי לידי חובה, או שעליי עכשיו כל שבת להדליק עוד שתי נרות כיון שלא יצאתי בהדלקה. (הלהבות דלקו כמה שעות עד שנגמר הגז בבלון).
אודה לכם לתשובה

תשובה:

שלום רב,

נהגת מצוין. זה נחשב שהדלקת נרות שבת, וברור שאינך זקוקה להדליק מעתה ואילך עוד נר כל שבת.

על כך שהדלקה בגז מועילה, ראה שו"ת יביע אומר ח"ט סי' כה, וראה עוד כאן וכאן לגבי הדלקה בחשמל.