אסור להתייאש!

היו ימים שהייתי מוריד משחקיים פרוצים של גויים ורואה סרטים שלמים באתרים , הפסקתי שגיליתי שהדבר נחשב שגזל אבל איך אני מכפר על כל הגזל באינטרנט? האם יש דרך? לימדתי את אמא שלי לפני 5 שנים איך רואים סדרות במחשב וכל היום היא אורה ( חוץ משבת ) האם זה נחשב גזל? היא לא הייתה עושה כבלים ממילא , וכל הגזל הזה עליי….. היא לא רוצה להפסיק…. כדאי לי פשוט להפסיק לנסות לחזור בתשובה?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש דעות שונות, ואף שכמובן יש להחמיר, אין לך צורך למחות באמך על מעשיה. כמו כן לאמך יש בחירה חופשית וגם אם היא למדה ממך כיצד מבצעים זאת היא אחראית בלעדית למעשיה ואתה לא אשם בכך כלל.

מלבד זאת לא הבנתי, אם אדם נכשל במשהו הוא צריך להרים ידים חלילה?! הקדוש ברוך רואה את כל מעשיך הטובים רצונך הכנה והשתדלותך, אוהב אותך ושמח איתך עד בלי די!!! ובמקום שבעלי תשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד!

עלה והצלח, שבוע טוב ומבורך!