איך בודקים תפוח אדמה מתולעים?

שלום וברכה כבוד הרב :)

לא מצאתי מקום שמסביר איך בודקים תפוח אדמה מתולעים, בתפוח אדמה יש סדקים, ובחלק מהתפוחי אדמה יוצאים דברים שלא זוכר את שמם אך לא יצאו לגובה, אלא צמודים לתפוח. יש גם קצת לכלוכים שחורים דבוקים בחלק, נראה לי תולעים או משהו.
אולי מספיק לקלף אותו, לחתוך את המקומות הבעייתים אם יש, להסתכל אם יש שם תולעים, אם לא – לשטוף במים, ואם כן – לחתוך את האזור הנגוע ולשטוף במים?
תודה רבה כבוד הרב וחודש מצוין!

תשובה:

שלום רב

תפוח אדמה הוא בחזקת נקי מחרקים. מה שאתה רואה זה כנראה ליכלוך.

בתיאבון.