תביעת ירושה מכוח "כתובת בנים זכרים"

שלום רב
רציתי לדעת איך אכל לתבוע את חלקי מכוח כתובת בנים זכרים , אשמח לקבל אינפורמציה בנושא , איזה מידע צריך לספק ,ומה התהליך .
תודה רבה

תשובה:

שבוע טוב

כתובת בנים דכרין, הכוונה היא אדם שהתאלמן ואשתו השאירה ילדים, בעצם הוא ירש את כתובתה בכך שלא שילם אותה. לכן בוא העת שהוא נפטר, בני האישה הראשונה יורשים את הכתובה מתוך ירושת אביהם, ולאחר מכן חולקים בשאר הירושה בשווה בין כל הילדים (ראה שו"ע אבה"ע סי' סט סעי ב', וסי' קיא סעי' יג).

אם זה רלוונטי אצלך, ההליך הוא פשוט אם יש לך אפשרות לתבוע את אחיך למחצה במסגרת בית הדין בדיון אודות הירושה של האב.