אופן ביטוי אותיות שם השם בלשם יחוד לתפילה

שאלה בנושא לשם ייחוד שאומרים לפני תפילה. שאלתי היא האם מבטאים את שם את שם השם (י-ה) באופן שבמקום האות "ה" מבטאים אותה כפי שמבטאים את האות k באנגלית, או שיש לבטא את האותיות י-ה כפי שהם נשמעים?

תשובה:

שלום רב

אומרים את האותיות ממש, אלא שמקפידים שלא לאומרם ברצף, אלא אומרים יו"ד וה"א בוא"ו וה"א…..

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טרם שאלתי אתכם פניתי לרב המעביר שיעורים בבית הכנסת במקום מגורי שאמר שיש מבטאים בייחוד שלפני התפילה את האות "ה" כמו באנגלית K (קיי), זאת בגלל ש"לשלם ייחוד" הנאמר אינו חלק מהתפילה עצמה וזו בעצם הסיבה שלעולם לא מבטאים את האות "ה" ממש.

    אשמח לקבל מקור ואסמכתא לומר את האותיות ממש (כמובן עם הפרדה של "ו") על מנת ללמוד…

    תודה

  2. עם העצה שלנו אתה מגיע לאותה תוצאה, בגלל ההפרדה לא אמרת שם ה', אינני יודע מה מקור מנהגו ולא שמעתי כך מעולם, מה שאני הצעתי כתוב בכל הסידורים בנוסח של לשם יחוד [לפחות באשכנזים, בספרדים לא בדקתי, אתה מוזמן לבדוק].