ייעוץ – הבעל בעבודה בסביבת נשים אחרות

שלום רב,
אני אישה דתייה אך בינתיים ללא כיסוי ראש. ומשתדלת להתחזק ברוך ה.
אני בת 35ובעלי בן 36 יש לנו 3ילדים ונשואים 10 שנה. הזוגיות ביננו בד"כ ממש טובה .יחסי כבוד והבנה.
בעלי עובד במשטרה. לפני כחצי שנה בעלי עבר תפקיד. העבודה ממש טובה עם הרבה מאוד יתרונות משהו שחיכה לו וייחל לו הרבה זמן . משכורת טובה, קרוב לבית תנאים מעולים הכל בסדר. בעבר הוא היה עובד משמרות גם בשבתות וכעט ברוך ה תפילותיי התקבלו והוא כבר לא עובד משמרות אלא עובד יום .בשבתות וחגים הוא בבית איתנו.

אבל הוא עובד עם בחורות רווקות חיילות והעיניין ממש מפריע לי.
מהיום הראשון שהוא התחיל את העבודה וראיתי כמות גדלה של חיילות פשוט הזדעזעתי.
קשה לי לקבל את זה שהוא עובד 8 ו 10 שעות ביום עם בנות רווקות מסביבו והן נראות טוב.
אני מסה לעבוד על עצמי ולהרפות ממנו אבל מרגישה שהחיים שלי ממש נהפכו לסיוט.
אני מקנאה לו, חוקרת אותו, כועסת עליו כל הזמן , בודקת לו תנייד שמא מישהי בקשר איתו .
אני לא רגועה .
זה לא עוזב אותי.
מידי פעם יש ימי עיון מטעם העבודה או ערב לעובדים בלבד שהוא יוצא לבד .
אני ממש נהיית חולה כשזה קורה .
הדבר משפיע על כל הבית , אני עצבנית ורק על זה חושבת.
בעלי טיפוס מאוד מסור לבית ולא פלרטטן, אני בהחלט סומכת עליו והוא מנסה להבין ולהקל עלי אנחנו משוחחים על זה כל הזמן.
שום דבר לא עוזר אני לא רגועה עד שהוא יעבור לתפקיד אחר.
התפקיד הזה קשה להשגה, לא כל אחד מקבל אותו והתוספת במשכורת ממש משמעותית.
אבל אין לי חיים לא שווה לי הכסף אם אין לי שלום בית אני ממש סהרורית .
מה עליי לעשות איך אוכל להרגיע את עצמי?
האם כדאי שבאמת הוא יעזוב את התפקיד?
זה ממש לא פייר מצידי כי סוף סוף הוא ממש מרוצה מהתפקיד והמקום.
אני כועסת על עצמי שלא מצליחה להפות האם אני בסדר?
מאוד מתוסכלת
אשמח לקבל הכוונה
תודה

תשובה:

שלום רב

אני בהחלט מבין את הקושי שלך. אולם כדבריך יש לך בעל מקסים אז מדוע לתת לו הרגשה שאת חודשת בו. אין טעם למנוע ממנו את העבודה הזו, הוא תמיד ירגיש נפסד וזה לא יועיל לשלום בית שלך. הלחץ שאת מפעילה עליו ודאי פוגע בשלום בית שלכם וכמעט דוחק אותו לחפש דברים אחרים, הדרך שהכי תועיל היא פשוט לתת לו בית נעים של כיף עם אשה רגועה חמה ומקבלת, ואז גם לך יהיה ברור שאין לו כל צורך כלל לחפש ולרעות בשדות זרים. תתכונני כל ערב לבואו, עם ארוחה טובה, תטפחי את עצמך קצת ותעשו יחד ערבים מעימים ונחמדים, זה יגן על שלום הבית שלכם.

בהצלחה רבה מאוד!

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה על התשובה היא כיונה אותי אך עדיין אינני רגועה.
    אני מנסה לא לחשוב על זה אבל מפריע לי שעובדות איתו בנות בצורה צמודה ובמשך כל היום.
    ברור לי שיש ביניהם שיחות חולין על כל מיני עיניינים וזה מלחיץ אותי לחשוב על זה.
    מידי פעם יש מפגשים שהם לא בזמן העבודה. מפגשי גיבוש, זה מטריד אותי.
    אולי באמת אני סתם לחוצה אבל הייתי רוצה לדעת איך אוכל להרגיע את עצמי.
    אולי לקרוא איזה פרקי תהילים מסויימים או לעשות משהו עם עצמי שייתן לי רגיעה .
    אני חושבת על זה המון ועצבנית עליו ללא סיבה .
    אולי לקרוא פעם ביום משהו שיחזק אותי ואני ירפה מזה .
    אשמח לקבל תשובה
    תודה

  2. כמה פרקי תהילים לזכותו של בעלך זה תמיד דבר טוב. אבל העיקר לתת לו בית חם ואוהב ולא לחשוש יותר מידי, לא מגיע לו שתכעסי עליו…. בהצלחה.

  3. בהמשך לכל מה שתיארתי. נראה לי שאני לא מצליחה לחשוב דברים טובים על מקום העבודה של בעלי . היינו במפגש בעבודה והיה לי מאוד קשה לראות את העירבוביה שהולכת שם . הוא חשב שאני יירגע כשראה מה הולך שם אבל בדיוק ההפך קרה, המחשבות שלי רק הלכו והתחזקו. עד שמעט נרגעתי שוב הכל חזר אליי.
    הרגשתי שבעלי נמצא בגב האריות .
    אני יודעת שאני צריכה להעניק לו חם ואהבה בית נעים והכל. אבל אני לא מצליחה איך אוכל לעבוד על מחשבות טובות לגבי העבודה.
    איך אני יכולה להיות רגועה שכל היום בחורות יפות , רווקות , מטופחות , מאושרות צעירות וכו' נמצאות סביבו, מוריד לי כל כך את הביטחון בעצמי.
    כל הזמן אני בעצבות ובמחשבות לא טובות, הורסת את עצמי במו ידיי.
    איך בכל זאת אוכל להחזיר לעצמי את השמחה והביטחון לחיי?

    הוא באמת לא אשם , לא מגיע לו שאני כועסת אבל יוצא ממני רע שזה ממש לא אני.
    לא מצליחה לשלוט בעצמי. מרגישה שה"ניסיון הזה" גדול מאוד עליי. לא מסתדר לי שככל שאני הולכת ונעשית יותר צנועה – אני עוברת ניסיונות בדברים שהכי קשים לי ואין לי שליטה עליהם מצד בעלי. נראה לי לא הוגן , אני כעוסה ומתוסכלת ולא יודעת אפילו למה.
    זה נראה קל להגיד שיהיה לו נעים בבית אבל תכלס, כל יום שהוא יוצא לעבודה אני אוכלת את עצמי ודואגת לא רק מה הוא עלול לעשות אלא גם מה הוא רואה או באילו נסיונות הוא עומד. מה גם שהוא נאטם אלי כמובן ולא מספר לי שום דבר שקורה שם, שזה עוד יותר אוכל אותי.
    איך אני יוצאת מהבור שחפרתי לעצמי?
    איך אני מסלקת מחשבות לא טובות מהראש?
    תודה רבה .

  4. אני חושב שאתם צריכים ללכת יחד ליעוץ נישואין על הענין הזה אצל יועץ רבני מוסמך. את צריכה לפרק את פחדיך בצורה מקצועית, אנחנו כאן לא נוכל לעזור לך בזה. בהצלחה רבה ושתהיו תמיד מאושרים.

  5. גלית היקרה,
    אשמח לשמוע אם הצלחת להתגבר על הרגשות והחרדה.
    אני סובלת מרגשות דומים ואשמח לדעת אם מצאת פיתרון.
    תודה
    שרה