להעלות את המחיר ללקוח המבקש לשלם בששה תשלומים

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליט"א
פנה אליי אחד מתושבי היישוב שהציע עסקה ללקוח במחיר מסוים עם שלושה תשלומים כמובן ללא ריבית. הלקוח אמר שהוא חייב ששה תשלומים. המוכר בדרך כלל אינו מאפשר ששה תשלומים אבל הוא מוכן לקחת מחיר יותר גבוה מהלקוח בששה תשלומים. האם הדבר אסור באיסור ריבית והאם מראש מותר למוכר להציע כזו עיסקה?
בברכת התורה ורוב תודות

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור להציע יותר תשלומים במחיר גבוה. מותר לשאול ללקוח לפני קביעת המחיר בכמה תשלומים הוא רוצה לשלם ולאחר מכן לקבוע את המחיר בהתאם לתשובתו.

מקורות:

עיין שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף א.