שימוש בנובורינג למניעת היריון

האם ראוי להוציא את טבעת הנובורינג בשעת תשמיש?
(כדי שלא יהיה חשש של משמשת במוך)

תשובה:

שלום רב,

אם המטרה היא מניעת היריון, אז איפה ההגיון להוציא?

לגבי שאלתך, אין כאן כל בעיה של משמשת במוך קודם תשמיש שדעת הרבה מהפוסקים שבכל מקרה אסור, וגם המתירים לא התירו אלא אם יש סכנה להכנס להיריון. משום שזה אינו חוסם כלום להגיע לרחם. אלא הפעולה שלו פועלת בדיוק כמו פעולה של כדורים למניעת היריון. הטבעת הזו מזרימה באופן מבוקר הורמונים שמונעים היקלטות של היריון בדיוק כמו גלולות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ההיגיון להוציא הוא שאם מוציאים את זה לפחות משלש שעות זה עדיין מונע.

    וראיתי שיש אומרים שיש בעיה בהתקן אם האבר נוגע בו

  2. אני לא שמעתי כך, אם יש לך מידע נוסף אנא ספק לנו אותו… בכל אופן, מסברא אני לא מבין מדוע שיהיה בעיה כלשהי, נכון שכתבו המהרש"ם ועוד אחרונים לגבי קונדום שמאחר שהאיבר אינו נוגע זה אסור לחלוטין. אבל הסיבה שם הוא משום שאין זה דרך ביאה ולכן הוא מוציא זרע לבטלה, אבל במקרה האמור הסברא הזו לא שייכת גם אם הוא נוגע בטבעת, זה ממש דרך ביאה.