רוטב בשר שהיה מגולה בלילה

בשר מבושל חלקית עם מים והיה מגולה בלילה מה הדין ?

תשובה:

שלום רב

אפשר לאכול ללא חשש.

מקורות:

ראשית חשוב לדעת, שהכרעת השולחן ערוך בסי' קטז היא שבזמנינו שאין הנחשים מצויים בבתים אין איסור לשתות משקה שהיה מגולה בלילה. אולם גם לדעת השל"ה והגר"א שהחמירו בזה, כתב הפרי חדש שם שמשה שהשתנה טעמו כמו יין שיש בו פלפלין אין בו דין מגולה, וכל שכן כאן שהרוטב הוא בטעם בשר והוא גם טפל למאכל, שאין כל טעם להחמיר בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל האם אין לחשוש לשרצים? שמא זבובם הטילו ביצים על הבשר?
    ככה קראתי בספר של בדיקת מזון מחרקים שלא טוב להשאיר בשר גלוי
    אם כי יתכן שהכוונה היא רק לבשר לא מבושל?