ניכוי מעשר ממשכורת העובד על ידי המעביד

שלום,
אני עובד בתור מורה במוסד חינוך על טהרת הקודש, האם המעביד שלי יכול לקחת ממני מלכתחילה את המעשר מהמשכורת שלי

תשובה:

שלום רב

לגבי ניכוי מעשר ממשכורת העובד על ידי המעביד יש כמה פרטים, לא פירטת באיזה מוסד מדובר ובאיזה אופן נעשה הניכוי על ידם. ומכל מקום, גם מוסד שניתן באופן כללי לתת לו כספי מעשרות כמו ישיבה או כולל אברכים שאינם מתוקצבים באופן מלא מהמדינה וההורים, אם הם דורשים מהעובדים לנכות מעשר ממשכורתם לא נחשב הדבר כמעשר כיון שהעובד מחוייב בכך כחלק מתנאי העסקתו. אבל אם הם רק מבקשים כך לעשות, אין בכך בעיה ולא צריך להפריש פעם נוספת.

מקורות:

ראה בהרחבה בעלון המשפט כאן.