מנהג טוב – כל הנהגה טובה נחשבת נדר?

שלום,

אם קוראים מספר מסוים של מזמורי תהילים ולומדים מקצוע קודש כל יום באופן קבוע (מעל שלושה ימים ברצף), האם בשל אילוצים ניתן להפחית בכמות או שזה נדר?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

הבעיה של נדר מתחילה כאשר את נוהגת כך מתוך החלטה של ממש לנהוג כך בקביעות, אזי, לאחר שלוש פעמים זה נעשה כנדר. אבל אם את לא מקבלת החלטה כזו, פשוט ההנהגה הזו מוצאת חן בעיניך ואת מנסה לעשות זאת, אין כאן כל נדר. בכל מקרה תמיד כדאי לומר לפני שמתחילים שהנהגה זו היא בלי נדר, וכך אין כל חשש. גם כאשר זה נעשה נדר, ניתן להתיר אותו בהתרת נדרים בפני שלושה אנשים.

בהצלחה רבה.