האישה ריסקה תפוח לתינוק בשבת האם מותר לי להאכילו?

שלום רב,

האם בהמשך לשאלתי הקודמת (אדם שומר שבת ובעל תשובה שאשתו עדיין לא שומרת שבת לצערו), ואילו האישה מרסקת תפוח לתינוק תוך שימוש בפומפייה – מגרדת שאסורה משום איסור טוחן,
האם מותר לו להאכיל את התינוקת מזה המאכל כאשר האישה מפצירה בו)?

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

למרות שודאי איסור זה הוא ממדאורייתא שהרי מדובר בכלי המיועד לכך. בכל זאת מותר להאכיל את התפוח המרוסק לתינוק. אולם ודאי עדיף להמנע מכך, ואני בטוח שאתה עושה מאמצים שלא להגיע לשאלות מסוג אלו.

אמנם בשו"ע סי' שיח מבואר שהעושה מלאכה במזיד בשבת אסור להנות מזה גם לאחרים. מ"מ התינוק יכול לאכול מזה. אמנם, באיסור "ספייה לקטן" – האכלת דבר איסור, נחלקו הדעות אם היא נאמרה גם באיסור דרבנן [הנאה ממעשה שבת היא איסור דרבנן] בשעת הצורך יש להקל בזה כשיטת הרשב"א, ראה ביאור הלכה בסי' שמג ומדברי רבי עקיבא איגר.