לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עיון באתר חדשות במוצאי שבת

שאלה:

האם מותר לצפות בחדשות במוצאי שבת שנכתבו באתר שאינו שומר שבת ונכתבו בשבת על ידי יהודי?

תשובה:

שלום וברכה

ככל מעשה שבת שנעשה על ידי חילוני, החמיר הפרי מגדים בתחילת סי' שיח להמתין במוצאי שבת את הזמן "בכדי שיעשו" כלומר הזמן שהיה לוקח לכתוב את החומר לאחר השבת ולהעלותו לאתר כפי שהוא עתה [כמו במשעה שבת של גוי], ולכן אחר חלוף זמן זה מותר לקרוא את החדשות.

הערת אגב, בדרך כלל באינטרנט המסונן כהלכה אין אפשרות כניסה לאתר כזה, כדאי מאוד שהאינטרנט בבית יהיה מסונן כהלכה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אתרי חדשות חרדים מביאים במוצאי שבת את החדשות. הם גם מביאים אותם מאתרי חילונים. האיך הם מותרים לעשות מה שלנו אסור והאם מותר בכלל להשתמש במידע שלהם במוצאי שבת?

  2. אינני בקי במציאות שאתה מתאר כיון שאינני גולש באתרי חדשות, גם לא "חרדיים", עכ"פ להם מותר רק מה שמותר גם לנו… תורה אחת יהיה לכם לגר ולאזרח הארץ…

  3. שלום לכבוד הרב
    האם אין מקום לאסור לפי דברי שו"ת כתב סופר או"ח סי' נ' שכל מה שהתירו חכמים לאחרים ליהנות ממעשה שבת במוצ"ש הוא רק כשנעשה באופן מקרי, אבל אם נעשה החילול שבת בקביעות בשביל אחרים, יש לאסור ?

  4. הנושא שם הוא כאשר יש קשר יותר ישיר בין עושה המלאכה למקבלה, ומחמת החשש שיצווהו על כך, הוא מדבר בפונדק שאורחיו מקפידים לאכול מבושל טרי… כאן זה קצת רחוק…