הנאה מחילול שבת בהדלקת מזגן בבית

שלום רב,
האם אדם שומר תורה ומצוות ובעל תשובה כבר מספר שנים, ואילו לצערו אשתו עדיין רחוקה מאוד מתורה ומצוות, האם במקרה זה כאשר האשה מדליקה מזגן בחדר השינה בשבת, על הבעל לצאת מהחדר על מנת שלא להינות מהמזגן (שהרי אסור להינות מחילול שבת), שלא כמו אור שאז אסור לקרוא אם לפני כן לא היה אור מספיק לקריאה למשל, הרי שבמקרה של מזגן, ודאי שאם ישאר בחדר יהנה מהמזגן

בברכה
תשובה:

שלום רב

ראשית כדאי לעשות הכל כדי שזה לא יקרה, לפני שבת כדאי להפעיל את המזגן על שעון שבת בשעות הנדרשות וכך לא מיעים לעגמות נפש מהסוג הזה.

אם זה לא נעשה, והאשה הדליקה את המזגן, הדין כך: כיון שאתה בעלים על חדר השינה כמו האשה, אין בידה לאסור עליך את השימוש בחדר על ידי מעשיה, ולכן, אם היית נח שם גם ללא המזגן, תוכל לעשות זאת גם עכשיו למרות שלמעשה אתה נהנה מהאיסור. כמובן, בתנאי שהאשה יודעת שדעתך אינה נוחה ממעשה הזה והיית שמח אם היתה נמנעת מכך. ראה ארחות שבת פרק כה סעיפים לט – מ.

בהצלחה רבה ויהי רצון שיהיה ביתכם מלא וגדוש בתורה ויראת שמים, ושמחת הלב תמיד.