לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנאה מתמונה שצולמה בשבת

שאלה:

שלום: האם מותר לראות תמונה שצולמה בשבת ומתפרסמת באתר במחשב לאחר השבת?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בתמונה שלא ניתן היה לצלמה לאחר השבת, למשל ליקוי לבנה שקורה רק בליל שבת, או משחק כדורגל שאירע בשבת וכדומה, אין היתר להביט בצילמים שנעשו לעולם. אבל אם מדובר בדבר שניתן היה לצלמו גם לאחר השבת, הרי שאף שזה נעשה באיסור, ברגע שעובר הזמן של "בכדי שיעשו" כלומר שניתן כבר היה לעשות זאת לאחר השבת – מותר להסתכל וליהנות מתמונה זו ואינו נחשב שנהנה ממעשה שבת כיון שיכול היה לצלם אחר כך.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא. כל עוד אתה מוכרח להשתמש במה שנעשה בשבת, ובלי החילול שבת לא תתכן הנאה זו, אין היתר לעולם. כך הורה הגרי"ש אלישיב.