לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנאה מבקבוק שתייה שנפתח בשבת

שאלה:

שלום,רציתי לדעת אם מותר לשתות ביום חול מפחית/בקבוק-שנפתחו ביום שבת?תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לשתות, באופן כללי מעשה שבת נאסר לאחר השבת רק למי שעשה את האיסור, אבל לשאר אנשים מותר אחרי שבת. כמו כן ספציפית לגבי נדונים אלו, כיון שיש שהקלו לפתוח בקבוקים ופחיות בשבת, הגם שהעיקר להלכה להחמיר בזה, אין איסור ליהנות מהשתייה אפילו בשבת עצמה, וכפי הכלל שכתב הפרי מגדים והובא במשנה ברורה בתחילת סימן שיח, שכאשר יש מחלוקת הפוסקים לא קנסו חכמים הנאה מצד מעשה שבת, כי לענין זה סומכים על המקילים. לגבי פקק מתכת של יין יש יותר להחמיר, כיון ששם למעשה כמעט ואין מי שמיקל.

ערב טוב.