טיטולים שמייצרים בשבת

שמעתי בשם רב נאמן שרוב הטיטולים (2 חברות מובילות) תהליך ייצורם מתפרס על פני 5 ימים, וזו חברה שעובדת בשבת, וממילא אסורים מדין מעשה שבת.
האם ידוע לכב' הרבנים האם נכון הדבר? והאם אכן אסור מחמת זה.

תשובה:

שלום רב,

אפילו אם המציאות נכונה. אין איסור להשתמש בזה משום מעשה שבת. משום שאיסור מעשה שבת, לא נאמר לגבי הנאה של אנשים אחרים (שלא חיללו עליו שבת). לאחר זמן "בכדי שיעשו". כלומר, מאחר שניתן ויש די זמן לעשות את הטיטולים גם לאחר השבת. אין איסור להשתמש בזה.

כמובן שעניתי כאן רק על הסוגיה ההלכתית ולא על הסוגיה הערכית האם ראוי לפרנס ולתמוך במחלל שבת, כשאפשר בנקל לתמוך בשומרי שבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. והאם ידוע לרב האם יש כזו מציאות [פשוט היה נשמע די מוזר שספקית כזאת גדולה מחללת שבת, ואין הדבר ידוע כ"כ לציבור המדקדקים]