צילום רחם בימי הטהרה

בדיקה רפואית (הסטרוסקופיה-צילום רחם ללא הרדמה) באמצע 7 נקיים גרמה לכתמים חומים יומיים לאחר הבדיקה.
האם זה אוסר? ויש להתחיל ספירת 7 נקיים מחדש? או ניתן להקל?

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה יש להראות לרב את אחד הכתמים החומים, שיראה אם מדובר במראה טהור או שיש שם נטיה לאדמומית, שכן במקרה שמדובר בדם נדות לא ניתן להקל. אבל אם מדובר במראה טהור, מצד עצם הכנסת המכשיר לרחם אין להחמיר, אף שאמרו חכמים "אין פתיחת הקבר בלא דם", משום שמדובר במכשיר דק מאוד [3 מ"מ] והוא נכנס בפתח הטבעי של הרחם.

מקורות:

ראה נשמת אברהם חלק ב’ סי' קצד סעי' ד בשם הגרש”ז אוירבך והגרי"י נויבירט זצ”ל. לדעתם של יש להתיר עד עובי של 19 מ"מ [במקרה שלא ראתה דם]. וראה שם עוד בהרחבה על שיטות הפוסקים אם דין אין פתיחת הקבר בלא דם הוא רק כשהפתיחה היא מבפנים – על ידי הפלה], או גפם בפתיחה יזומה מבחוץ על ידי רופא.