קשירת הסכך באזיקונים / סוכה תחת עץ

שלום הרב
1) האם מותר לקשור עם אזיקונים את הסכך כדי שלא יעוף?
2. האם מותר לקשור א תהקרשים שמתחת לסכך עם אזיקונים כדי שהם לא יזוזו? ועליהם יהיה הסכך
3) אם יש לי סוכה ומעל הסוכה חופף עץ גדול ( לא נוגע/מונח בסוכה) האם זה בסדר?

תשובה:

שלום רב

  1. אם הסכך יציב ואינו עף ברוח מצויה, וכל מה שאתה רוצה לקשור את הסכך, זה כדי שלא יעוף אם יהיה רוח סערה, אפשר לקשור באזיקונים.

אבל אם בלי האזיקונים הסכך איננו יציב והוא עף ברוח מצויה, לכתחילה צריך לקשור אותו בדבר שראוי לסכך בו, ולכן לכתחילה אין לקשור באזיקונים מכיון שאינם כשרים לסכך בהם, [אפשר להשיג אצל מוכרי הסכך חוטי גווה שכשרים לסכך, שבהם אפשר לכתחילה לקשור את הסכך].

2. אין בעיה.

3. זו עשויה להיות בעיה חמורה, תלוי כמה צל יש על הסוכה מהעץ. כדי להכשיר את הסוכה לכל הדעות, צריך שהעץ יהיה חמתו מרובה מצילתו, כלומר הוא יצל על הסוכה רק במעט ורוב צל הסוכה יהיה מהסכך, ושגם אם נוריד מהסוכה את כל הסכך שתחת האילן עדיין יהיה די בסכך כדי שתהיה צילתה מרובה מחמתה.

מקורות

  1. אם הסכך אינו יציב נמצא שהוא מעמיד את הסכך על ידי חוט הקשירה, ומבואר בפוסקים שלכתחילה צריך להעמיד את הסכך בדבר שכשר לסכך בו, עיין בשולחן ערוך סימן תרכ”א סעיף ח’ ובמשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. כבוד הרב, במקום אחר כתבתם "מעיקר הדין אם הענפים האלו חמתם מרובה מצילתם" – וכאן כתוב "צריך שהעץ יהיה חמתו.." – העץ כולו או רק הענפים שמעל הסוכה?

    2. וכן, פה כתוב "רוב צל הסוכה יהיה מהסכך" חייב להיות מהסכך? ואם יש צל מרובה מהבניין שליד הסוכה?

    3. לפי מה שאני מבינה ממה שכתוב פה, יוצא שאותם ענפים בדיוק יפסלו סוכה קטנה ולא יפסלו סוכה גדולה יותר. זה נכון?

    4. אם כל התנאים מתקיימים, מותר לשבת מתחת לענפים?

    5. ומה אם התנאים האלו מתקיימים רק בזמנים מסויימים במשך היום? כי לפעמים אין כמעט צל מהסכך, ואילו מהצד של האילן ייתכן שיש.

  2. 1. מה שלא מעל הסוכה אינו רלוונטי לענין.
    2. הכוונה אילו היתה שמש מעל הסוכה, צל שבא מהצד אינו מפריע.
    3. כן ולא, כי אם במקום אחד הצל הפסול הוא העיקר המקום הזה אינו חלק מהסוכה.
    4. כן. אבל צריך בחינה מדוקדקת של רב בקי.
    5. הסברתי שמהצד אינו רלוונטי הבדיקה היא למדוד מה יותר, שטח האויר או שטח הסכך הפסול.