מראה בבית הכנסת

שלום כבוד הרב,בבית כנסת שאני מתפלל יש שתי חלונות מצידי ההיכל כאשר השמש שוקעת החלון נהפך למראה וכאשר מסתכלים קדימה ניתן לראות אחד את השני השאלה שלי היא האם הדבר זניח או שחייבים לכסות את החלונות מאחר ואני רואה את שאר המתפללים וזה מפריע לריכוז וזה גורף לכולם.

תשובה:

שלום רב,

אכן אם זה מפריע לכוונה לא ראוי להתפלל בצורה כזו, ויש לכסות את זה.

מקורות:

ראה בשו"ע סי צ סעי' כג: "הבגדים המצויירים, אף על פי שאינם בולטות אין נכון להתפלל כנגדם, ואם יקרה לו להתפלל כנגד בגד או כותל מצויר, יעלים עיניו. הגה: ולכן אסור ג"כ לצייר ציורים בספרים שמתפללין בהן, שלא תתבטל הכוונה". וראה שם במשנה ברורה "שלא יהא מביט בציורם ולא יכוין בתפילתו". לכן אם זה מפריע לך בריכוז, אכן זה לא ראוי להתפלל באופן זה.