כתיבה כדיבור

שלום לרבנים,
ידוע שכתיבה זה כדיבור, והרמב"ם פסק שהנודר שלא ידבר עם חברו מותר לכתוב לו מכתב , ולכאורה קשה הרי אם כתיבה כדיבור אז למה מותר לו לכתוב?

תשובה:

שלום רב,

ראשית כלל לא ברור האם כתיבה כדיבור או לא, ולענין איזה דברים אנו מחשיבים את זה כדיבור ולענין איזה דברים אינו נחשב כדיבור. אולם לגבי שאלתך התשובה היא ברורה. בנדרים תמיד אנו הולכים אחר לשון בני אדם. ואדם שנדר שלא ידבר בודאי שאין כוונתו אלא על דיבור בפועל ולא על כתיבה.