למה לא מניחים תפילין ר"ת

שלום לכבוד הרב!
במחלוקת הראשונים מובא שכל צד פוסל את הצד השני לדוגמה הסבורים לדעת רשי פסלו את של רבנו תם וכן להפך.ולכן צריך להניח את שניהם כדי לקיים את המצווה אם כן למה רוב העולם בזמננו מניחים רק של רש"י?

תשובה:

שלום רב,

ישנם הרבה מחלוקות בראשונים בענייני תפילין בנוסף על המחלוקת הזו בין רש"י לר"ת איך להניח את סדר הפרשיות בתפילין של ראש. כמו כן ישנם הרבה מאד מחלוקות בעניינים שונים, בין התנאים, אמוראים, ראשונים ואחרונים. בדיוק לצורך כך יש את מבנה ההלכה כיצד ההלכה מוכרעת בכל דבר וכל נושא. וכך גם לענין סדר הפרשיות. שאגב, ישנה גם שיטה שלישית איך מסדרים את הפרשיות של ראש (שימושא רבא). וההלכה הוכרעה על דעת כולם כשיטת רש"י. גם לדעת השולחן ערוך ההלכה הוכרעה כרש"י. שהרי כתב בסי' לד שמי שהוא מוחזק בחסידות יניח גם ר"ת. ואם היה חושב שיש כאן ספק, ודאי היה מורה לכולם להניח גם תפילין של ר"ת כדי לצאת ידי הספק.

הסיבה שבנושא זה הוא כתב שמי שהוא מוחזק בחסידות יניח גם של ר"ת יתכן שבנוסף על המחלוקת עצמה שיש מעלה לצאת ידי שיטות נוספות. עפ"י הקבלה יש מעלה גדולה בתפילין של ר"ת. לכן חכמי המקובלים תמיד הקפידו להניח גם של ר"ת.