כשרות ירקות עלים טחונים

ב"ה
רבנים יקרים, שלום רב!
שאלות:
א- אם יוצא זרע מגופי בלילה, בר מינן, ופתאום אני קם מהשינה. האם אני אצטרך לברך "אשר יצר" אח"כ?
ב-1) מיץ פירות. נגיד שאני רוצה לעשות מיץ כרפס/סלרי, האם אני צריך לבדוק אם יש לו תולעים? או לא! היות שהכל יהיה טחון?
ב-2) ואם לא אצטרך לבדוק, רק את המיץ יהיה מותר או את השיירים גם יהיו מותרים באכילה?
ב-3) אותם שאלות אם מדובר בכרובית טחון לחלוטין. יהיה מותר באכילה? (אפילו אם יש לו תולעים?)
תבורכו.

תשובה:

שלום רב

1. לא אומרים אשר יצר על דבר כזה.

2. לא בהכרח שהכל יהיה טחון, ומלבד זאת דבר שמוחזק כנגוע כמעט בודאות יתכן שיש בזה בעיה של "אין מבטלים איסור לכתחילה".

3. בדיעבד אם יהיה טחון לגמרי [לא רק מרוסק], יש להקל.