מצאה חרקים בתבלינים

לכבוד הרב שלום,
לצערי הרב איני בקיאה בהלכות תולעים ובדיקת מזון כהלכה והתבלנים שלי אינם מאוחסנים במקרר אלא בארון בתוך שקיות סגורות.
היום לצערי ולשמחתי נתקלתי במן חיפושיות קטנטנות המסתובבות בשקית הגדולה שמאחסנת את כל שקיות התבלינים. שמתי לב ש2 שקיות אכן לא היו סגורות והשאר היה סגור. מה שכן כל החיפושיות טיילו גם על השקיות הסגורות וכנראה ניסו לחדור לשקיות. מהלחץ והבהלה זרקתי את כל התבלינים כולל הסגורים. 1. האם עברתי על בל תשחית? כי הבנתי שהיה אפשר לסנן אותם. מדובר על תבלינים טחונים שניקנו בסופר ולא בחנות תבלינים והיו באחסון מפסח. 2.בישלתי לפני כן לשבת והשתמשתי בכורכום שהיה בשקית פתוחה ובשמיר טחון. לאחר שגיליתי את החיפושיות בדקתי את התבלינים ולא ראיתי נגיעות או חרקים בתוך התבלין. יתכן שהם התפתחו בשאריות התבלינים שהיו בשקית הגדולה אבל מהגועל והפחד זרקתי הכל בפזיזות.מה הדין של התבשילים?? תודה !

תשובה:

שלום רב,

1. לא עברת על איסור בל תשחית משום שעשית את זה בגלל שחששת שמא נכנסו חרקים. ואפילו אם מעיקר הדין ניתן לסמוך על בדיקה, אם זרקת בכל זאת משום החשש הנ"ל, ודאי שאין בזה איסור בל תשחית.

2. אין צורך לזרוק את התבשילים. הם בחזקת נקיים מתולעים.

להבא, כדאי לשמור על התבלינים במקרר או במקפיא, באופן זה הם נשמרים מתולעים לאורך זמן.

בהצלחה