מעשרות ממתנות חתונה

שלום וברכה,
אמא שלי נותנת לי כסף להכנות לחתונה ורציתי לדעת אם צריך להפריש מעשר עליו.
כמו כן, הופקד לי כסף בדולרים בבנק לחשבון הדולרי שלי אבל נלקחה העמלה מתוך החשבון השקלי שלי ורציתי לדעת מאחר והשער משתנה כל יום איך אני מוציאה מעשרות מזה בין אם אני מוציאה מעשר מהחשבון הדולרי ובין מהשקלי. כמו כן מה אני עושה עם העמלה שנלקחה,
כמו כן, האם הכסף שנכנס בחתונה שלי צריך בהפרשת מעשרות או שמא יש לשלם לאולם וכו' או אפילו לשמור אותו לדירה או משכנתא של דירה וכו?

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב, שיהיה בשעה טובה ותזכו לבנות בית נאמן בישראל!

כסף שאת מקבלת לצורך קניית בגדים לחתונה וכדומה אין צורך להפריש ממנו מעשרות, שהרי הנותן ודאי מקפיד שהכסף ילך לשימוש בו הוא מעוניין.

הכסף שהופקד אצלך בחשבון, יש להפריש ממנו לאחר ניכוי ההוצאות הראשוניות, כלומר יש לנכות את העמלה של ההעברה ולא יותר, שינוי שהשער אינו רלוונטי. כסף שהוא שלך בין אם הוא דולרי בין אם הוא שקלי חייב במעשרות.

לגבי הכסף שניתן לחתונה, באופן כללי הוא ודאי חייב במעשרות, אלא שאם תהיו באותה שעה לחוצים ביותר מחמת ההוצאות המרובות ואין די בהכנסותיכם למחייתכם ושאר הצרכים אתם פטורים ממעשרות, ותתחילו לתת כשתעלו על דרך המלך. אם לא תהיו לחוצים כל כך, כמובן יש לתת מעשרות מכל ההכנסות.

בהצלחה רבה בכל!