איך עושים התרת נדרים?

שלום כבוד הרב,
אני בטוחה שנדרתי כמה נדרים בחיי שאיני זוכרת אותם, בנוסף נדרתי נדר שאשמור שבת (אני שומרת שבת הדוקה ומתחזקת) אני רוצה להתיר את הנדר הזה שנדרתי ובנוסף נדרתי נדר שאת טבעת נישואיי אענוד אך ורק בצד ימין ולא בשמאל שכן זה הרי יכול להביא למזל רע,

ברצוני לבטל נדרים אלו, מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום רב

עליך לערוך את ההתרה לפני שלושה אנשים המבינים ענין נדרים, מה שאת זוכרת תפרטי בפני אחד מהם ואת השאר שיתירו בכללות. אגב לחשוב שענידת הטבעת בצד שמאל מביא מזל רע זו שטות מוחלטת, כך שיש לך פתח מצויין להתרה, שאילו היית יודעת שזה לא נכון ודאי לא היית נודרת. להבא חלילה חלילה לנדור נדרים!!! עלולים להכשל באיסורים חמורים.

בהצלחה