לתרומות לחץ כאן

האם מותר לטחון שום ולשמור במקפיא?

מה הדין לגבי שום שנטחן ונשמר במקפיא

תשובה:

שלום רב

האיסור של שום קלוף הוא גם כאשר הם צרורים וחתומים בתוך כלי או במקפיא, ואף שהקילו באבקת ביצים, בשום טחון יש להחמיר, לפי שאבקת ביצים נעשית כמו אבן ממש לפני הטחינה ואינה ראויה לאכילה ובטלים ממנה כל דיניה, בשונה משום טחון שהוא אוכל כל הזמן [ראה שו"ת דגל אפרים סי' כח]. מה שאפשר לעשות זה להוסיף לשום מעט שמן או מלח, ובאופן זה מותר להשהותו בלילה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל