חנוכת הבית לאחר זמן

שלום וברכה
האם ניתן לקיים חנוכת בית הכוללת הזמנת חברים ומשפחה לסעודה בלבד לאחר חצי שנה שאני גר בבית .
כמובן שביום כניסתי לביית נקבעה מזוזה בדלת הכניסה ובדלתות הפנימיים בדירה כולל ברכה ללא מניין אלה אני לבדי.
תודה וממתין לתשובתך.

תשובה:

שבוע טוב,

חנוכת הבית אינה חובה אלא מנהג טוב להודות לה' על הבית החדש שנכנסו אליו. לכן ניתן לעשותה גם לאחר זמן כל טוב השמחה עדיין קיימת. אמנם, בספרדים מקפידים על כך יותר ועושים חנוכת הבית ביום כניסתם לבית. וראה בשו"ת תורה לשמה סי תפד שאכן כתב שאין לדחות את מועד חנוכת הבית, אולם אם לא עשית ודאי שאתה יכול לעשותה כעת.

ישוב טוב!