רוטב חלבי חם בקערה בשרית

בישלתי רוטב שמנת פטריות חלבי ושפכתי אותו בטעות לתוך קערה שמשמשת להכנת אוכל בשרי מה עושים עם הרוטב ומה עםהקערה?

תשובה:

שלום רב

אני מבין שהרוטב היה חם. אם כן הדין כך: את הקערה יש להגעיל ברותחין [לוקחים סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות, וממתינים 24 שעות גם לאחר שהשימוש האחרון בקערה, מנקים אותה היטב, מרתיחים מים בסיר הגדול ובעודם מבעבעים על הגז מכניסים לתוכו את הקערה, משהים מעט, מוציאים ורוחצים במי ברז.

לגבי הרוטב, אם הקערה לא היתה בשימוש בשרי חם ב24 שעות האחרונות הוא מותר באכילה, ואם היתה בשימוש כזה, יש להשליכו לאשפה.

בהצלחה רבה