לחם שחומם בתנור בשרי – לאוכלו עם גבינה

חיממתי בשר בכלי מכוסה בנייר כסף. אחרי שהוצאתי את הכלי חיממתי לחם בתנור.
האם אפשר לאכול את הלחם עם גבינה ? כמובן שלא אכלתי בשרי

תשובה:

שלום רב

אם הכלי היה אכן מכוסה הרמטית ללא יציאת אדים יש להקל. אבל מסיבה אחרת לא הייתי אוכל את הלחם עם גבינה ממש, שכן אני מבין שמדובר בתנור בשרי, בתנור כזה מצוי שיש שיירי בשר קטנים או התזות למיניהן שטעמן עלול להכנס בלחם, ולכן לחם כזה הוא בחזקת בשרי ואין לאוכלו עם גבינה. אולם אם מדובר בתנור פרווה שבאופן חד פעמי חיממת בו בשר עטוף היטב – יש להקל.