אשה שלא ראתה דם בתולים

אם לא היה דם לאחר שבועיים של ניסיון.  אז יש צורך ללכת לרופאת נשים שתבדוק את העניין.  השאלה היא – אם היא מסירה לבד את הבתולים – כמה זמן יורד הדם (יום/יומיים.  שעה/שעתיים) והאם צריך לחכות ימי טהרה אחרי זה כאשר יש כבר חמישה ימי טהרה מאחוריה בגלל המחזור?

תשובה:

שלום רב

אם היתה ביאה גמורה ולא יצא דם אין בכך כלום, זה דבר מצוי שבחורה בוגרת אין לה דם בתולים, הם לעיתים נושרים מעצמם. אעפ"כ גם כשלא רואים דם [בפעםם הראשונה] ממתינים ארבעה ימים כאילו היה דם. בהסרת בתולים על ידי רופאה הדם פוסק די מיד, לגבי הנדון אם צריך להמתין ארבעה ימים ראה כאן.