מריחת משחה בשבת

האם מותר להשתמש בווזלין או משחה אחרת בשבת, שלא לצורך רפואה.
למשל לצורך תשמיש.

תשובה:

אסור למרוח משחה כזו, אולם בעת הצורך ניתן להניח אותה על הגוף ללא מריחה אף שעל ידי התשמיש היא תתמרח מעצמה. לגבי משחות שנבלעות בגוף לגמרי יש שהקילו על פי דברי המגן אברהם בסי' שטז שסבר שבאופן זה אין איסור ממרח, אולם כאן לא שייכת סברא זו שכן מעונינים דוקא שלא תבלע בגוף כדי שיהיה המקום שומני. כמו כן לא הקילו באופן זה אלא לצורך רפואה, ראה ארחות שבת פרק יז הערה כח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן עקרוני אין איסור ממרח כשאדם אינו מקפיד על המירוח, וכאן אין כל התייחסות מצד האדם למריחה ודי לו בהנחה לבד.